Search the VMware Knowledge Base (KB)
View by Article ID

Deploying vCenter Server Appliance Management node using HTML 5 installer pointing to TLSv1.2 enabled infrastructure node fails with an error (2149001)

  • 0 Ratings

Details

Deploying vCenter Server Appliance Management node on Windows Server 2008 using HTML 5 installer pointing to TLSv1.2 enabled infrastructure node fails with first boot error. This issue occurs when only TLSv1.2 protocol is enabled on the infrastructure node.

Solution

     
  1.    Download the respective file for the operating system from the link below,
       http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB3140245
       a. Install in the operating system
       b. Reboot the operating system
  2.  
  3.    Download the Easy Fix from the link below:
       https://support.microsoft.com/en-us/kb/3140245#bookmark-easy
  4.  
  5.    Enable TLS Protocols in the registry by following the instructions provided in the link below:
       https://support.quovadisglobal.com/kb/a433/how-to-enable-tls-1_2-on-windows-server-2008-r2.aspx  
Disclaimer: VMware is not responsible for the reliability of any data, opinions, advice, or statements made on third-party websites. Inclusion of such links does not imply that VMware endorses, recommends, or accepts any responsibility for the content of such sites.

Request a Product Feature

To request a new product feature or to provide feedback on a VMware product, please visit the Request a Product Feature page.

Feedback

  • 0 Ratings

Did this article help you?
This article resolved my issue.
This article did not resolve my issue.
This article helped but additional information was required to resolve my issue.

What can we do to improve this information? (4000 or fewer characters)




Please enter the Captcha code before clicking Submit.
  • 0 Ratings
Actions
KB: