Knowledge Base

The VMware Knowledge Base provides support solutions, error messages and troubleshooting guides
 
Search the VMware Knowledge Base (KB)   View by Article ID
 

Certain Linux virtual machines do not play sound after installing VMware Tools (1009485)

Details

After installing and configuring VMware Tools on certain Linux guest operating systems such as RHEL 3 and Mandriva 2007, if you reboot the virtual machine and try to play an audio file, sound is not played.

Solution

After installing VMware Tools, update the modprobe configuration file (modprobe.conf, conf.modules, or modprobe.d, depending on your distribution) to revert to the sound alias as it was before VMware Tools installation.
For example, in modprobe.conf based distributions, check /etc/modprobe.conf.BeforeVMwareToolsInstall and /etc/modprobe.conf files for changes to the sound alias instance (such as addition of alias sound or alias sound-slot-0). If you find any such entries, revert to the sound alias mentioned before VMware Tools installation.

Keywords

RHEL 3, VMware Tools, .wav, sound, mute

Request a Product Feature

To request a new product feature or to provide feedback on a VMware product, please visit the Request a Product Feature page.

Feedback

  • 6 Ratings

Did this article help you?
This article resolved my issue.
This article did not resolve my issue.
This article helped but additional information was required to resolve my issue.
What can we do to improve this information? (4000 or fewer characters)
  • 6 Ratings
Actions
KB: